Proč bych měl znát svoji hladinu homocysteinu v krvi?
Hladina homocysteinu je nejlepší předpovědní faktor, který napoví zdravotní osud člověka i pravděpodobnou délku života člověka.
Co je to vlastně ten homocystein?
Homocystein je neesenciální toxická aminokyselina, která v lidském organismu při velké koncentraci vyvolává kyselé prostředí a způsobuje podhoubí pro civilizační choroby – např. kardiovaskulární choroby, Alzheimer, Parkinsonismus, záněty, mozková mrtvice, embolie,Crohnova choroba, chronické dlouhodobě se nehojící se nemoci, autoimunitní onemocnění (atopický ekzém, problémy se štítnou žlázou apod.
Jak si můžu snížit hladinu homocysteinu a jak se stanovuje?
Hladina homocysteinu se stanovuje z odběru krve v ověřené laboratoři, ne každá laboratoř však stanovuje koncentraci homocysteinu relevantním způsobem. Proto se chodí na odběry ve skupinkách, aby byla možná kontrola navzájem i mezi klienty.
Snížení homocysteinu se děje zejména dávkováním v potřebné výši (podle změřené hodnoty hladiny homocysteinu v krvi) kyselinou listovou a vitaminů skupiny B – B6, B12 a B2.
Jak zjistím, že se mi homocystein snížil a jak si ho můžu udržet na nízké úrovni?
Snížení homocysteinu zjistíme opětovným přeměřením z odběru krve po 2 – 3 měsících užívání vitaminů a potravinových doplňků, po snížení homocysteinu je potřeba tělu stále dávat „udržovací“
dávky vitaminů, aby bylo v dobré kondici – naše zdraví je nehmotný majetek, který při poškození získáváme zpět velmi těžko nebo vůbec, při pravidelném dodávání nezbytných vitaminů a potravinových doplňků můžeme být aktivní bez nemocí do vysokého stáří.
Existují ve světě nějaké klinické vědecké studie, které potvrzují, že homocystein není výmysl a není jen marketingovým trikem, aby se lépe prodávaly vitaminy a potravinové doplňky?
Homocystein byl objeven v r. 1932 de Vigneaudem a dále tento objev rozpracoval americký doktor Kilmer Mc Cully, který byl záhy zatlačen do ústraní, aby nekazil rozjíždějící se obchod s léky. Na téma homocysteinu bylo ve světě publikováno asi 12 000 vědeckých studií a některé z nich několik let překládal právě MUDr. Erben, který má s terapií snížení homocysteinu největší zkušenosti v ČR a zabývá se tím zde přes 20 let. Za tuto dobu se mu osvědčily vitaminy v kombinaci s kvalitními potravinovými doplňky s obsahem Aloe Vera, které optimálně podporují imunitní systém a navzájem se s vitaminy synchronizují, protože bezprostředně dodávají enzymy imunitnímu systému, který zrychluje detoxikaci a plnou rekonvalescenci organismu. Vitaminy působí ale i samostatně bez potravinových doplňků na snížení homocysteinu, ale proces je pochopitelně o něco pomalejší.
V Záložce Reference mj. dokládá v Referenčním dopise spokojená klientka právě terapii jen pomocí vitaminů.
Proč je nedostatek vitaminů a minerálů v ovoci a zelenině?
V potravinách se za posledních 50 let snížili hodnoty vitaminů a minerálů v ovoci a zelenině o 80% vlivem znečištění životního prostředí (např. kyselé deště), ale i zásahem člověka – chemické hnojení, které půdu vyčerpává, potřebné minerály pro kořeny stromů a kořenové zeleniny se těmito vlivy stáhly hlouběji do půdy a bez minerálů nemohou rostliny vitamíny syntetizovat – je potřeba tělu stále dodávat potřebné denní dávky vitaminů a minerálů jinak začíná chřadnout a nelze denní dávky vitaminů a minerálů nahrazovat předepisováním chemických léků s vedlejšími účinky, které organismus mnohdy intoxikují a rozvrátí imunitní systém.